STRAIGHT-LINE LEADERSHIP, KRACHTIG LEIDERSCHAP IN TURBULENTE TIJDEN

Facebook
Twitter
LinkedIn

Straight-Line Leadership International is een missiegedreven organisatie op het gebied van zakelijk leiderschap. Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van de Business Club van FC Utrecht, is er voor bijzonder toegewijde ondernemers en helpt hen bij het doorbreken van ongewenste geprogrammeerde toekomsten en ondersteunt hen bij het creëren van nieuwe toekomsten die voorheen onmogelijk waren.

Ruud Tuithof legt uit dat StraightLine Leadership gericht is op ceo’s, ondernemers en investeerders die bereid zijn om met de noodzakelijk vereiste acties meer impact te creëren: krachtiger, sneller en effectiever hun doelen te bereiken. “Een krachtige leider heeft helder waar hij zelf staat, waar hij met zijn organisatie staat, maar ook hoe hij van punt A bij punt B wil komen. De logische weg is de directe weg: een rechte lijn van A naar B. Wij leren deze leiders zo effectief mogelijk een groep mensen van A naar B te bewegen.”

GRONDLEGGER

Dusan Djukich, de grondlegger van het werk Straight-Line Leadership, is al sinds 1986 actief met deze methode en deelt praktische tools met leiders om hen te helpen te zijn wie ze moeten zijn, om te doen wat ze moeten doen en te creëren wat ze voor ogen hebben in leven en business. “In onze lidmaatschappen werken we aan het fundament van de leider, zijn Inner Stance van waaruit hij moet acteren.”

Uit onderzoeken blijkt dat de meest gewaardeerde eigenschap van leiders ‘integriteit’ is: zeggen wat je gaat doen én het doen. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat juíst integriteit hetgeen is wat het meest ontbreekt bij leiders van organisaties. Tuithof is heel duidelijk over krachtig leiderschap als het gaat om integriteit. “Wat ik vaak zeg, is dat leiders geen mensen managen, maar afspraken. Door mensen aan te spreken op hun afspraken creëer je een feedbackcultuur. In de wereld waarin we nu leven wordt met fluwelen handschoenen aan gecommuniceerd om maar niemand te kwetsen. Mensen worden in alle opzichten beschermd. Als je niet eerlijk naar een situatie kunt kijken, dan kun je die ook niet veranderen en houd je een probleem in stand. Iets wat in veel organisaties dagelijkse kost is. Als je succesvol wilt zijn, moet je los van het gevoel en emoties situaties observeren. Pas dan kun je correcties maken en resultaat boeken.”

INNER STANCE

“De basis van ons werk is de Inner Stance van de ondernemer. Vanuit welke positie kom je en uit welke houding acteer je? Straight-Line Leadership is geen goedklinkende theorie, maar het draait om implementatie. Het gaat om het zijn van de leider, waarbij de leider ontdekt wie hij of zij is en wie hij of zij moet zijn. Op het moment dat een leider bereid is om aan zelfreflectie te doen en daadwerkelijk in actie komt, werpt Straight-Line Leadership zijn vruchten af. We bieden leiders tools aan die zij zich eigen kunnen maken. De kracht zit in het toepassen en alleen daardoor ontstaan krachtige mensen die denken en werken vanuit oplossingen en op die manier impact durven te maken. Bijna elke leider wéét wat hij moet doen, maar doen wat je weet, is een heel andere wereld. Het hebben van een universitair diploma maakt je nog geen effectieve leider.” Straight-Line Leadership heeft niets te maken met positief denken of met het veranderen van gedrag. Tuithof: “Wij kijken naar waar je als leider vandaan komt, vanuit welke positie je handelt. Niet alleen waar je naartoe wilt, maar juist ook waar je vandaan komt, bepaalt het succes en de resultaten. Als je weet waar je staat en wat je wilt bereiken, kun je het proces versnellen. In onze lidmaatschappen werken we aan die fundamentele houding. Je moet eerst in Utrecht zijn, voordat je er kunt vertrekken.” Straight-Line Leadership is niet voor iedereen. “Ons commitment is het creëren van resultaat, in het creëren van tijd en ruimte voor de leider. Financieel resultaat is dan een logisch gevolg. Wij werken alleen met leiders die ‘highly committed’ zijn. Daarnaast kijken we naar wie je moet zijn om daadwerkelijk te bereiken wat je wil. Dit doen we door te vragen, te observeren en feedback te geven. Onze werkwijze wordt als vrij direct ervaren. Krachtige leiders hebben een krachtige Inner Stance, waardoor ze dingen doen die de meeste mensen niet doen. Door hun krachtige manier van handelen zijn ze zeer effectief. Dat zie je aan de manier van beslissen, van spreken en observeren. Daarom boekt ons bedrijf ook goede resultaten met topsporters en (sport)coaches. Een echte leider acteert vanuit een krachtige houding, is in staat om invloed uit te oefenen op situaties en mensen en kan daardoor impact maken op zijn bedrijf en omgeving”, zo geeft Tuithof aan.

STRAIGHT-LINE LEADERSHIP EN FC UTRECHT

Straight-Line Leadership heeft twee vestigingen in Limburg en één in Eindhoven. Tot vier jaar geleden werkten de coaches van Straight-Line Leadership voornamelijk in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels is het werkgebied uitgebreid en staat het bedrijf aan de vooravond om in Europa de vleugels verder uit te slaan. Daarnaast werkt Straight-Line Leadership er hard aan om de nieuwe standaard in performance coaching te worden. Tuithof: “Bij FC Utrecht willen we vooral werken aan onze naamsbekendheid en bijdragen aan de club. Het lidmaatschap, de lezingen, de events en het werken met ondernemers dragen hieraan bij. Inmiddels zijn wij een gevestigde naam in de wereld van leiderschap geworden en willen we nog meer ondernemers kennis laten maken met de resultaten van ons werk. Het is onze missie om marktleider te worden en de standaard te zijn in onze branche, zodat we ons werk kunnen blijven verspreiden en daarmee krachtige mensen en krachtige levens creëren. Thrive now. Regret nothing later.”

IEDER KIND MOET KUNNEN SPORTEN!

FC Utrecht en IT4Kids hebben de handen ineen geslagen. Samen zien zij het belang van sport in voor de ontwikkeling van kinderen. Met de samenwerking