FC UTRECHT WERKT, DÉ ARBEIDSBEMIDDELAAR VOOR DE REGIO UTRECHT

Facebook
Twitter
LinkedIn

FC Utrecht Werkt, hét uitzendbureau van de voetbalclub FC Utrecht, is sinds 2021 gevestigd in een skybox op de vierde verdieping van Stadion Galgenwaard. Het uitzendbureau is verbonden aan FC Utrecht en richt zich op bedrijven en werkzoekenden in de directe omgeving van Utrecht. Daarbij ligt de focus primair op bedrijven en supporters van de club. Fleur Roetert Steenbruggen, vestigingsmanager van FC Utrecht Werkt, legt uit dat het uitzendbureau meer is dan alleen een uitzendbureau.

TEAM

Het team van FC Utrecht Werkt groeit gestaag en streeft naar stabiliteit. Vanaf augustus heeft Fleur Roetert Steenbruggen haar nieuwe rol als vestigingsmanager op zich genomen. Een rol die haar op haar lijf geschreven is. Roetert Steenbruggen: “Ik heb altijd iets met voetbal gehad. Naast de affiniteit met de sport vind ik het werken met mensen ook heel leuk. We hechten veel waarde aan een stabiel team. Zo werken we met vaste contactpersonen voor onze opdrachtgevers en denken we graag mee over de invulling van het personeelsbestand: wat kan beter en efficiënter? We gaan daarin verder dan de meeste uitzendbureaus; we zijn een partner voor onze opdrachtgevers. Wij werken vanuit ons hart, waarbij de focus ligt op het realiseren van de juiste match tussen werkzoekende en opdrachtgever. Onze dienstverlening richt zich op plaatsingen voor de lange termijn. Het uiteindelijke doel is dat onze kandidaten een vast contract bij de opdrachtgever krijgen. Dit wil absoluut niet zeggen dat we niet mee willen denken bij korte plaatsingen, bijvoorbeeld bij zwangerschapsverlof. Natuurlijk denken we graag mee en zoeken samen met de opdrachtgever naar een passende oplossing.”

BINDING MET FC UTRECHT

De binding met FC Utrecht is van groot belang voor FC Utrecht Werkt. FC Utrecht zet zich in voor maatschappelijke doelen. “Wij willen daarin een bijdrage leveren door de doelgroep – de supporters van FC Utrecht – te helpen bij het vinden van een baan bij één van de bedrijven van de Business Club van FC Utrecht, maar ook bij andere bedrijven. De band met FC Utrecht kan zelfs een pluspunt zijn bij het werven van kandidaten, ook voor Business Clubleden. Zo was er laatst een werkzoekende, die in eerste instantie niet op zoek was naar een baan via een uitzendbureau, maar wel voor ons wilde werken, omdat hij een band met FC Utrecht had. Onze naam straalt die verbondenheid met de club uit en geeft ons dat lokale karakter.”

MEERWAARDE

FC Utrecht Werkt helpt bedrijven in de regio Utrecht bij het zoeken naar personeel en werkzoekenden bij het vinden van een passende baan. Bij de bemiddeling wordt er gekeken naar de wensen van de opdrachtgever en de werknemer. Het gaat om de beste match voor beide partijen in alle mogelijke functies. FC Utrecht Werkt helpt bedrijven bij het realiseren van hun doelstellingen door, met oog voor de mens, voor de juiste medewerkers te zorgen. Roetert Steenbruggen: “Naast het uitzenden doen we meer. We geven bedrijven advies op HR-gebied en kijken wat er speelt binnen bedrijven en organisaties op het gebied van personeel. Door ons bewust te zijn van de omgeving waar wij in werken Clubleden van FC Utrecht weten ons inmiddels wel te vinden, maar er zijn nog veel bedrijven die niet bekend zijn met onze dienstverlening. Op de tribunes zitten veel mensen die op de een of andere manier verbonden zijn met FC Utrecht en daar zitten ook bedrijven tussen waar wij graag mee in gesprek gaan. Onze skybox is een uitgelezen plek om met andere bedrijven in contact te komen en werkzoekenden en opdrachtgevers samen te brengen. Acquisitie, in welke vorm dan ook, blijft belangrijk. Wij geven er de voorkeur aan om bij een bedrijf binnen te kijken en in gesprek te gaan over onder andere de cultuur, de doelstellingen en de visie van het bedrijf. Het écht leren kennen van een organisatie is voor ons essentieel. Dat persoonlijke contact werpt zijn vruchten af, waardoor we werkzoekenden en opdrachtgevers beter bij elkaar kunnen brengen. Daarnaast zoeken we steeds vaker de samenwerking op met scholen, omdat daar een groot potentieel aan werkzoekenden te vinden is. Binnenkort organiseren we een meet & greet voor kandidaten en bedrijven. De skybox is laagdrempelig en het is direct een leuke manier om elkaar te ontmoeten in een omgeving waar een gezamenlijke belangstelling ligt. Dit merken we ook als kandidaten bij ons op kantoor komen voor een eerste kennismaking. Het ijs is al snel gebroken en een gesprek is al snel minder eng.”

DHL: MEER DAN LOGISTIEK ALLEEN

Martijn Kleij, Vice President Marketing & Retail neemt ons mee in de wereld van DHL, de logistieke partner van FC Utrecht. “We hebben er eigenlijk